Домашна мътеница

Тя няма нищо общо с айряна, остатъчен продукт е при производството на масло и има широко приложение в кулинарията
Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2013
Домашна мътеница
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. пълномаслено прясно мляко
сокът от 1/2 лимон (3 с. л. бял винен оцет)


Начин на приготвяне:
1
Домашна мътеница

В купа се смесват прясното мляко и сокът от лимон.

 


2
Домашна мътеница 2

Оставят се за 10 минути, докато млякото се пресече и мътеницата е готова за ползване.


 




Съвет: Подходяща е за маринати, за мюсли, за кексове – на мястото на прясно или кисело мляко.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2018
Интересен начин за правене на мътеница ..
3.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2017
Браво! Традициите не трябва да се забравят!
2.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2015
Страхотно
1.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2013
Страхотна!!! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: