Домашен суджук

Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2004
Домашен суджук
 
Необходими продукти:
3 1/2 кг кайма от телешки шол
3 1/2 кг кайма от свинско гръдно месо
3 кг кайма от свински бут
тънки свински черва
220 г сол
55 г кимион
45 г червен пипер
15 г черен пипер
10 г чубрица
10 г селитра


Начин на приготвяне:
1
Домашен суджук
Трите вида кайма се смесват. (Преди мелене месата трябва да престоят една нощ на хладно.) Подправя се със солта, червения пипер, кимиона, чубрицата, селитрата. Оставя се да престои няколко часа в хладилник.
2
Домашен суджук 2
Червата се почистват добре. Нанизват се на специална приставка на месомелачката и след като месото се вкара, двата края се връзват.
3
Домашен суджук 3
Луканката се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 2-3 дни леко се разточва с точилка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: