Домашен шницел с гъбен сос

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешка кайма
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1 яйце
2-3 с. л. галета
сол и черен пипер на вкус
2 яйца, брашно и галета за паниране
2-3 к. ч. олио за пържене
2 с. л. олио
20-30 г краве масло
250 г печурки
1 стрък пресен лук
2 с. л. брашно
1 в. ч. бяло вино
1 кубче телешки бульон
1-2 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Домашен шницел с гъбен сос
Лукът и магданозът се нарязват наситно.
2
Домашен шницел с гъбен сос 2
Каймата се смесва с яйцето, галетата, солта, черния пипер, лука и магданоза.
3
Домашен шницел с гъбен сос 3
От получената смес се оформят по-големи плоски кюфтета, които се овалват последователно в брашно, разбити яйца и галета и се пържат в нагорещеното олио от двете страни до златисто.
4
Домашен шницел с гъбен сос 4
Лукът за соса се нарязва наситно, а гъбите - на филии.
5
Домашен шницел с гъбен сос 5
Задушават се в загретите масло и олио и след около 10 минути се добавя брашното.
6
Домашен шницел с гъбен сос 6
Съдът се оттегля от огъня, добавя се бялото вино, разбърква се добре и се връща на котлона.
7
Домашен шницел с гъбен сос 7
Сипват се 400 мл вода, овкусява се с телешкия бульон и се кипва.
8
Домашен шницел с гъбен сос 8
Вари се до сгъстяване и се добавя лимоновият сок. Готовите шницели се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: