Домашен пастет от телешки дроб

Подходящ и за предястие, и за бърза закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 09.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешки дроб
750 мл прясно мляко
125 г краве масло
2 малки глави лук
1/4 връзка мащерка
150 мл животинска сметана
150 мл уиски
40 мл зехтин
1/2 ч. л. бахар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Домашен пастет от телешки дроб
Телешкият дроб се залива с прясното мляко и се оставя за една нощ в хладилник.
2
Домашен пастет от телешки дроб 2
Измива се, подсушава се и се готви в сгорещения зехтин от всички страни. Изважда се и се охлажда.
3
Домашен пастет от телешки дроб 3
Лукът се наситнява и се запържва в 50 г от маслото, докато омекне, ароматизира се с листенцата от мащерката, налива се уискито и се фламбира. Оставя се на огъня, докато алкохолът се изпари, след което се дърпа от котлона, добавя се останалото масло и се разбърква.
4
Домашен пастет от телешки дроб 4
Телешкият дроб се пюрира в блендер, налива се охладената маслена смес и сметаната, подправя се със сол, черен пипер и счукания бахар, и се смила.
5
Домашен пастет от телешки дроб 5
Сместа се разпределя в буркани от по 190 мл, като преди да се затворят с капачката, се поставя пергаментова хартия.
6
Домашен пастет от телешки дроб 6
Пастетът се оставя една нощ, да се охлади и може да се съхранява в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2017
Толкова е вкусен, че няма да дочака да бъде напълнен в буркани.
5.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Да, Соня, може.
4.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2016
Може ли да не фламбирам?
3.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
да
2.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: