Домашен лют сос

За любителите на пикантния вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
30 бр. зелени люти чушки
2 скилидки чесън
2 с. л. захар
1 ч. л. хрян (от буркан)
250 мл червен винен оцет
250 мл вода
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Домашен лют сос
Чушките се смилат в блендер и се готвят заедно с нарязания наедро чесън и водата, докато омекнат – около 30 минути.
2
Домашен лют сос 2
След това сместа се смила в блендер, прецежда се и се връща на котлона.
3
Домашен лют сос 3
Прибавят се оцетът, хрянът, захарта и солта, и се готви, докато се сгъсти – около 30 минути.
4
Домашен лют сос 4
Готовият сос се налива в стерилизирана бутилка и се съхранява в хладилник 2–3 месеца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: