Домашен козунак с шоколад

Източник:
ТИТЛА:
Дата: 24.01.2015
Домашен козунак с шоколад
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
6 яйца
200 г масло
200 г захар
1 кубче мая
250 мл прясно мляко
кората от 1 лимон
2 ванилии
1 с. л. ракия
1 щипка сол
200 г течен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Пресява се брашното и в средата се прави кладенче.
2
Яйцата се разбиват със захарта, до побеляване. Прибавят се ракията, ванилията и настърганата лимонова кора.
3
Маята се разтваря в затопленото мляко. Прибавят се 2 с. л. брашно, 1 щипка сол и 2 щипки захар и се оставя да шупне.
4
Всичко се смесва, като постепенно се прибавя и брашното.
5
Замесва се и се прибавя разтопеното масло, като се меси, докато се поеме.
6
Докато се меси тестото се удря няколко пъти в масата.
7
Готовото тесто се слага да втаса в дълбок съд, докато удвои обема си.
8
Тестото се разделя на еднакви парчета. Всяка топка се разточва и се намазва с шоколад.
9
Всяка топка се завива на руло и се заплитат плитки.
10
Сплетеният козунак отново се оставя да втаса, докато изпълни съда.
11
Отгоре се намазва с жълтък, разбит с прясно мляко и се поръсва със захар.
12
Пече се в умерена фурна, като се проверява с клечка за зъби. Когато клечката излезе суха, значи козунакът е готов.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2017
Страхотен козунак! Благодаря за рецептата :)
11.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2016
Много добре се получи козунака!
10.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2016
Много добре се получи козунака!
9.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2016
Много добре се получи козунака!
8.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2016
Много добре се получи козунака!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: