Домашен кетчуп

Първата рецепта за кетчуп в Европа се появява в готварска книга през 1727 г., но неговите основни съставки са сардели и шалот. По-късно се появява и така познатия ни кетчуп от домати
Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг домати от консерва
2 глави лук
2 скилидки чесън
1/2 ч. ч. ябълков оцет
1 с. л. пипер меланж
1 с. л. бял синап
1/2 с. л. бахар на зърна
1/2 ч. л. кориандър
2 карамфилчета
1 пръчка канела
2 дафинови листа
1 с. л. червен пипер
1/4 с. л. лют червен пипер
1/2 ч. ч. тъмна кафява захар
1 с. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Домашен кетчуп

Доматите, лукът и чесънът се нарязват на кубчета. Слагат се в тенджера заедно с подправките, като канелата, дафиновият лист и карамфилът се поставят в тензух (оцета, захарта и солта се оставят за финала).

 


2
Домашен кетчуп 2

Вари се на умерен огън, докато сместа не се редуцира до 1/3 (2–3 часа). Отстраняват се пръчката канела, карамфилът и дафиновия тлист и се пасира. Прецежда се и се връща на котлона, заедно със захарта, оцета и солта. Оставя се на котлона за около 30–40 минути, докато се получи гъст доматен сос.

 


3
Домашен кетчуп 3

Готовия кетчуп се сипва в буркан от 1 л и 400 мл.

 


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2020
Изпробвах рецептата, много вкусен кетчуп стана. Благодаря ви!!!
5.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2017
Сложих всичко наведнъж в хлебопеларната, на програма \"мармалад\". Пуснах 3 последователни пъти :) Предварително пасирах зеленчуците, а подправките лесно отстраних накрая, без да ги слагам в тензух :)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2014
Марио, кетчупът може да се съхранява 1 месец в хладилник.
3.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2014
Този домашен кетчуп, колко време може да изкара в хладилник преди да се развали :?
2.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2014
Или по добре като реша да го правя ще гледам видеото.Най добре!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: