Домашен кашкавал

Източник: дени
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.12.2017
Домашен кашкавал
 
Необходими продукти:
4 л прясно мляко
14 капки мая за сирене
(тя е комбинирана и става и за кашкавал)
1 с. л. лимонтузу
4 с. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Млякото се сварява и след като е кипнало, се слага солта и се оставя да ври 5 минути.
2
След това се слага маята и се оставя да ври 10 минути.
3
Накрая слагаме лимонтузуто и се оставя да ври 15 минути.
4
След това, докато е още топло, го изсипваме в тензух. Тензухът трябва да е сложен в дълбок съд и краищата му да са извън съда. Завързваме краищата и оставяме сместа да престои така в тензуха 2 часа.
5
След това прибираме вече готовия кашкавал в хладилник и го оставяме да отлежи 2 дни.


Съвет:
Спазвайте точно времето за варене, както и количеството на съставките.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2019
много благодаря
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2017
Смятам, че думата кашкавал в заглавието на рецептата трябва да е в кавички. Кашкавал съвсем не се прави по този начин. Процеса е много по-дълъг и трудоемък. Млякото се подсирва, цеди се, пари се, меси се, отлежава поне 45 дни... Съжалявам, ако съм Ви обидила.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: