Добруджанки

Малки питки със сирене и кашкавал
Източник: Бон Апети
Дата: 13.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кисело мляко
450 г брашно
200 г краве сирене
80 г краве масло
50 г кашкавал
1 яйце
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Добруджанки
Содата се гаси в киселото мляко.
2
Добруджанки 2
Брашното се смесва със солта, оформя се кладенче, в което се сипва киселото мляко със содата, чуква се яйцето, прибавят се стритата чубрица, настърганият кашкавал и натрошеното сирене.
3
Добруджанки 3
Разбърква се добре, за да се смесят съставките.
4
Добруджанки 4
Тестото се разделя на топки, които се подреждат в тави, намазани с масло.
5
Добруджанки 5
Мажат се с разтопено масло и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато се зачервят – 15–20 минути.
6
Добруджанки 6
Съвет: Времето за печене зависи от размера на питките.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2024
В тази рецепта харесвам най-вече бързината, с която мога да ги направя за закуска, ползвам чопър, брашното на три пъти приблизително чаена чаша, всеки път с по малко сирене, кашкавал и масло, сода, после към овкусените трохи добавям яйцето и млякото, десетина минути работа общо с оформянето и само 15-20 за печене. И са запомнящи се като вкус, заради чубрицата.
12.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2022
Просто чудесни.
11.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2022
Благодаря за рецептата! Много вкусни и бързи за приготвяне.
10.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2020
Много вкусни!
9.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2018
Страхотни за закуска :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


228 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: