Дип от моркови и джинджифил

Интересна разядка
Източник: Бон Апети
Дата: 16.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 моркова
20 г пресен джинджифил
1 с. л. сок от лайм
1 с. л. зехтин
1 с. л. сусам
1/2 с. л. сусамово олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дип от моркови и джинджифил
Морковите се обелват и се нарязват на шайби, а джинджифилът се бели и се наситнява.
2
Дип от моркови и джинджифил 2
Посоляват се, заливат се със зехтина и около 50 мл вода.
3
Дип от моркови и джинджифил 3
Готвят се на слаб огън под капак, докато омекнат и започнат да се карамелизират.
4
Дип от моркови и джинджифил 4
Прехвърлят се в блендер и се пюрират със сока от лайм, олиото и черен пипер на вкус.
5
Дип от моркови и джинджифил 5
Сусамът се запича за кратко в сух сгорещен тиган.
6
Дип от моркови и джинджифил 6
Дипът се сервира, поръсен със сусама.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: