Дип от червено цвекло с козе сирене

Вкусна разядка с ярък цвят
Източник: Бон Апети
Дата: 20.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г червено цвекло
200 г козе сирене (саламурено)
3 скилидки чесън
2 стръка мащерка
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 с. л. мед
1 с. л. сусам
1/4 ч. л. кимион на зърна
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дип от червено цвекло с козе сирене
Цвеклото се бели и се реже на кубчета.
2
Дип от червено цвекло с козе сирене 2
Слага се в тиган, зедно с меда, лимоновия сок, около 200 мл вода и се готви, докато омекне и течността се изпари.
3
Дип от червено цвекло с козе сирене 3
Кимионът се запича на сух тиган и се смила в блендер с цвеклото, мащерката, сиренето, стрития на паста чесън, зехтина, сол и черен пипер на вкус.
4
Дип от червено цвекло с козе сирене 4
Сервира се със запечен на сух тиган сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: