Динозавърски сарми

Гост: Радо, ресторант "Алафрангите"
Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2004
Динозавърски сарми
 
Необходими продукти:
200 г пушено пуешко филе
200 г пушено свинско филе
200 г бекон
200 г печурки
1 ч. ч. ориз
1 глава лук
4 с. л. олио
по 1–2 щипки сушен копър и джоджен
черен пипер на вкус
листа кисело зеле за завиване на сармите
4–5 печурки
3–4 с. л. олио
1 с. л. брашно
1/3 кубче гъбен бульон


Начин на приготвяне:
1
Динозавърски сарми
Лукът се нарязва наситно, запържва се в сгорещеното олио, прибавя се почистеният и измит ориз и се разбърква. Сипва се 1 к. ч. вода, овкусява се с подправките и се изчаква оризът да поеме водата.
2
Динозавърски сарми 2
Различните видове месо и гъбите се нарязват наедро.
3
Динозавърски сарми 3
За завиването на сармите се избират по-големи зелеви листа. Листът се поставя върху плота, слага се от всички меса и от запържения ориз и се завива. Ако е необходимо, се използва и втори зелев лист.
4
Динозавърски сарми 4
Готовите сарми се подреждат в тава, заливат се с вода, която да ги покрие до средата, покриват се с домакинско фолио. Пекат се при температура 150–160 градуса около 1 час.
5
Динозавърски сарми 5
Печурките за соса се нарязват на филийки, запържват се в сгорещеното олио до зачервяване. Прибавят се брашното, стритият бульон и останалата течност, в която са се пекли сармите, разбърква се. Оставя се да поври, докато сосът леко започне да се уплътнява.
6
Динозавърски сарми 6
При сервиране всяка сарма се поднася залята със сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: