Десерт „Ветрило“

Рецептата е приготвена от майстор-сладкаря Николай Маринов
Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2010
Десерт „Ветрило“
 
Необходими продукти:
1 лист от фини кори
1 жълтък
5 г захар
3 г какао
75 мл животинска сметана
70 г глюкоза
200 г черен шоколад
200 г растителна сметана
2 ягоди
1 ягода
15 г захар


Начин на приготвяне:
1
Жълтъкът се разбива. Кората се разделя на две и частите се слепват с жълтъка. Слепените части се нарязват на триъгълници и се намазват отново с жълтък.
2
Поръсват се със захарта и какаото. Пекат се във фурна на 180 градуса до получаване на златист цвят.
3
Животинската сметана и глюкозата се кипват. Сместа се дръпва от огъня. Прибавят се шоколадът и растителната сметана. Към охладения ганаж се добавят пасираните ягоди. Ганажът се избива и с помощта на лъжици се оформят кенели.
4
Ягодата за соса се пасира, прибавят се 10 мл вода и захарта. Сместа се вари до сгъстяване. В подходяща чиния се редят кенела от ганажа, триъгълниче, кенела (3 пъти), отстрани се украсява с ягодовия сос и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: