Десерт с лимон и ърл грей

Този сладкиш е подходящ за пролетта и лятото, когато избягваме тежките торти
Източник: Бон Апети
Дата: 05.04.2013
Десерт с лимон и ърл грей
 
Необходими продукти:
за основата:
1 1/4 ч. ч. брашно
1/3 ч. ч. пудра захар
110 г краве масло
1 ч. л. чай „Ърл грей“
1 щипка сол

за втория пласт:
3 яйца
1 ч. ч. захар
2 с. л. брашно
1 ч. л. чай „Ърл грей“
сокът от 2 лимона (50 мл)
1/2 ч. л. бакпулвер
кората от 1 лимон
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Десерт с лимон и ърл грей

Всички продукти за основата (маслото трябва да е студено) се слагат в блендер и се смилат до получаването на трохи.

 


2
Десерт с лимон и ърл грей 2

Получената смес се сипва в квадратна форма за кейк с хартия за печене в нея и се притиска, така че да се получи блат. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.

 


3
Десерт с лимон и ърл грей 3

Сокът от лимон се загрява и в него се слага чаят, да се запари за 10 минути. След това се прецежда. Прецеденият лимонов сок се добавя към разбитите яйца и се разбърква.

 


4
Десерт с лимон и ърл грей 4

В купа се смесват захарта, брашното, настърганата кора от лимон и бакпулверът. Сухите и течните съставки се смесват и се разбъркват.

 


5
Десерт с лимон и ърл грей 5

Получената смес се изсипва върху изпеченият блат, докато той е все още горещ. Тавата се връща във фурната и се пече за 30 минути на 180 градуса, след това се охлажда.

 


6
Десерт с лимон и ърл грей 6

Разрязва се на 36 малки парчета и се сервира поръсен с пудра захар.


 




Съвет: От тези продукти излизат 36 малки парчета, предвидени са по 2 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2013
Много вкусен и интересен сладкиш. Направих го с глазура от разбити сирене Филаделфия с мед и извара. Препоръчвам. Според мен трябва да се пече блатът доста по-кратко време, при мен първият път загоря.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Наистина всеки път ме изненадвате с нови неща . Аз , обичам да правя неща нетрадиционни , експерентирам с удоволствие . Продължавайте .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: