Десерт с изцедено кисело мляко и малини

ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.08.2010
Десерт с изцедено кисело мляко и малини
 
Необходими продукти:
50 г бишкоти
100 г млечен шоколад
30 г краве маслo
100 мл прясно мляко
500 г изцедено кисело мляко
400 г заквасена сметана
5 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
1 ч. ч. малини (може и замразени)
орехови ядки за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Желатинът се накисва в 100 мл студена вода и се оставя да набъбне около 15 минути. В купа се смесват изцеденото кисело мляко, сметаната и пудрата захар - разбъркват се добре с лъжица и се оставят в хладилник.
2
Прясното мляко се кипва в подходящ съд, добавят се кравето масло и шоколадът и се сваряват на средна температура, докато сместта кипне - котлонът се изключва и сместа се оставя. Желатинът се поставя в микровълнова фурна на мощност 600 W за около 1 минута, но се отваря през 20 секунди, за да се разбърква и не трябва да се допуска да кипне - трябва да се получи прозрачна течност.
3
Желатинът се добавя към млечно-сметановата смес и се разбърква добре.  В дълбок, но не голям съд, с обем около 2-2,5 литра на дъното се нареждат бишкотите и се покриват с половината от разтопения шоколад. Покриват с половината от млечно-сметановата смес и се поръсват с малините, заливат се с останалия шоколад. Отгоре се разпределя остатъкът от млечно-сметановата смес, поръсва се с натрошените орехи, покрива се с пластик фолио и се оставя в хладилник за една нощ.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: