Десерт “Павлова”

Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2010
Десерт “Павлова”
 
Необходими продукти:
4 белтъка
240 г захар
150 г захар
100 мл червено вино
400 г къпини
100 г захар
4 жълтъка
2 пакетчета ванилова захар
200 мл мляко


Начин на приготвяне:
1
В купи се отделят жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват, като постепенно се сипва захарта.
2
С лъжичка върху хартия за печене от сместа се правят 8 големи целувки, като се оставят 4 с. л. от белтъчната смес в хладилник. Целувките се пекат около 2 часа във фурна на температура 80 градуса.
3
Карамелизира се захарта за пълнежа, сипва се червеното вино и след като сместа започне да се сгъстява, се добавят за 2 – 3 минути къпините.
4
За ваниловия сос жълтъците се разбиват със захарта на водна баня. В подходящ съд се кипва млякото и се прибавя към жълтъците. Бърка се около 5 минути на водна баня и се оставя да изстине в хладилник.
5
От целувките се изрязва върхът, върху тях се слагат къпините и се сипва по лъжичка от запазената белтъчна смес. Покапва се с ваниловия сос и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: