Десерт "Алафрангите"

Гост: Радо, ресторант "Алафрангите"
Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2004
Десерт
 
Необходими продукти:
3 белтъка
3 топки сладолед
1 пандишпанова платка
4–5 ч. л. захар
плодов микс
топинг от карамел или плодово сладко


Начин на приготвяне:
1
Десерт
Белтъците и захарта се разбиват на сняг.
2
Десерт
Пандишпанът се нарязва на 4 триъгълници със страна 10 см. Единият триъгълник се поставя в чиния, в центъра му се слага топка сладолед, полива се с топинга и се поръсва с плодовете от плодовия микс. Останалите платки се повдигат отстрани така, че да затворят сладоледа и да се получи пирамида.
3
Десерт
Разбитият белтък се шприцова със сладкарски пош върху пирамидата. На върха на пирамидата се забожда половин черупка яйце. Пече се в предварително загрята фурна до температура 220–230 градуса около 1 минута.
4
Десерт
В черупката на изпечения вече десерт се налива коняк, гарнира се с резени плодове и при сервиране алкохолът в черупката се запалва.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: