Даши маки (Японски омлет)

Гост: Шигеки Танака
Източник: Бон Апети
Дата: 21.01.2006
Даши маки (Японски омлет)
 
Необходими продукти:
4 яйца
200 мл рибен буьон
1 с. л. нишесте
1 с. л. соев сос
1 с. л. захар
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Даши маки (Японски омлет)
Яйцата се разбиват добре и в тях се налива 1 черпак от рибния бульон. Добавят се захарта и соевият сос, слага се и нишестето и се разбърква добре.
2
Даши маки (Японски омлет) 2
Нагорещен тиган се намазва с олио и в него се налива 1 черпак от сместа. Пържи се, като постепенно се навива на руло откъм изпържената страна. Премества се в единия край на тигана.
3
Даши маки (Японски омлет) 3
По същия начин се приготвя второ руло, което се навива около първото. Процедурата се повтаря, докато сместа свърши.
4
Даши маки (Японски омлет) 4
Готовото многопластово руло се поставя в готварска розетка и се овалва добре в нея, за да излезе въздухът. Нарязва се напречно на колелца, които се сервират вертикално върху порционна чиния. Декорира се с червен зеленчук (чушка или домат).

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: