Дърпана макариополска баница

Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2006
Дърпана макариополска баница
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
150-200 г сирене
50 г мас
300 мл вода
1 яйце
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Дърпана макариополска баница
В брашното се прави "кладенче", в което се поръсва солта и постепенно се налива водата. Замесва се меко тесто, разделя се на 18-20 топки и се оставя да втаса за около 20 минути.
2
Дърпана макариополска баница 2
Всяко едно парче се разточва чрез дърпане (като при правенето на мекици), така че да се получи фина тънка кора.
3
Дърпана макариополска баница 3
Готовите кори се подреждат една върху друга в подмазана с мас тава, като през три кори се слага натрошено сирене. Последната кора се намазва с яйце.
4
Дърпана макариополска баница 4
Баницата се пече в предварително загрята фурна при температура 180-200 градуса около 30 минути (докато се зачерви). При сервиране парчетата не се режат, а се късат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: