Дърпана баница

Източник: Krasimira Georgieva
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 20.10.2015
Дърпана баница
 
Необходими продукти:
300 мл хладка вода
1 1/2 ч. л. сол
3 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 яйце
1/3 кубче прясна мая (от 42 г)
600-700 г брашно
100 мл олио
100 г краве масло (или свинска мас)
1 ч. л. захар
200 г сирене


Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря във водата. Добавя се 1 с. л. брашно и се оставя за 10 минути, за да се активира маята.
2
От останалите продукти се замесва гладко еластично тесто, което се разделя на 6 топки и се слага в намазнена тавичка за 30 минути, за да втаса.
3
След това всяка от топките се раздърпва върху кърпа и се поръсва със сирене и мазнина, след което се навива на руло, с помощта на кърпата.
4
Завива се в намазнена тава и се остава за около 10-15 минути, за да втаса.
5
Баницата се пече около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: