Чукан боб със сланина

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2010
Чукан боб със сланина
 
Необходими продукти:
300-400 г шарен фасул
3 глави лук
2 червени чушки
200 г сланина
4 домата
1 ч. л. джоджен
сол и червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фасулът се начуква в дървена чутура (или хаванче), след което се измива около 15 пъти със студена вода, докато паднат люспите.
2
След това фасулът се слага в дълбока тенджера с малко вода и след като кипне се прецежда от пяната с помощта на решетъчна лъжица.
3
През това време лукът се нарязва на ситно, а сланината се счуква, като се поръсва с червен пипер. Фасулът се долива с вода и се прибавят лукът и счуканата сланина.
4
След като фасулът уври се добавят нарязаните домати. Ястието се оставя да ври още 15 минути и накрая се слагат посочените подправки.


Рецептата е приготвена от готвачката Цветелина Пейковска.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: