Чорбаджийски сарми

Гост: Евгени Димитров
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2002
Чорбаджийски сарми
 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
1 пиле (около 1.300 кг)
150 г ориз
200 г пилешки дробчета
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1 глава лук
3-4 с. л. олио
1/2 буркан стерилизирани домати
1 кофичка кисело мляко
2 яйца
1/2 л зелев сок


Начин на приготвяне:
1
Чорбаджийски сарми
В олиото за минута се запържва нарязаният наситно лук. Дробчетата се нарязват на малки парчета и се прибавят към лука.
2
Чорбаджийски сарми 2
Пържат се 5 минути, след което се добавят ориз, червен пипер, домати, чубрица, сол.
3
Чорбаджийски сарми 3
Налива се чаша вода и се задушава, докато оризът поеме водата.
4
Чорбаджийски сарми 4
Пилето се нарязва на 8 парчета. Зелката се почиства от кочана. Във всяко листо се поставя парче пиле, върху него - плънка. Завиват се сарми и се подреждат в тенджера, на дъното на която е поставена чиния.
5
Чорбаджийски сарми 5
Сармите се заливат със зелев сок и вода (колкото да ги покрият). Върху сармите се поставя чиния, тенджерата се затваря и се поставя на котлона. Щом заври, огънят се намалява и ястието се вари на тих огън 1 час.
6
Чорбаджийски сарми 6
Яйцата се разбиват с кисело мляко и към тях на тънка струйка и при непрекъснато разбъркване се налива от бульона на сармите. Застройката се прибавя в тенджерата. Сармите се сервират, като се заливат обилно със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: