Чорбаджийска пърженица

Източник: Бон Апети
Дата: 24.02.2004
Чорбаджийска пърженица
 
Необходими продукти:
1 глава червен кромид лук
10-15 печурки
50 г краве масло
50 мл бяло вино
1 ч. л. универсална подправка
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
2-3 стръка магданоз
люти чушки по желание
1/2 кг свинско бон филе
100 г сирене
4 яйца
2 домата
2 печени червени чушки
1 краставица


Начин на приготвяне:
1
Чорбаджийска пърженица

От месото се отделят ципите, нарязва се на равномерни кубчета и се овкусява със солта и пипера. Запържва се до златисто в сгорещеното масло, прибавят се нарязанит наедро краставица и гъби и се разбърква. Пържи се около 5 минути, като от време на време се разбърква, и се слага нарязаният на полумесеци лук.


2
Чорбаджийска пърженица 2
Доматите се обелват на тънки лентички, така че по-късно кората да се използва за декорация. Месестата им част се нарязва наситно и се поставя при пърженицата. Залива се с виното, разбърква се и се изчаква виното да се изпари.
3
Чорбаджийска пърженица 3
Прибавят се нарязаните чушки, овкусява се с вегетата, солта и пипера и силата на котлона се намалява. Пържи се още 3-4 минути, натрошава се сиренето и се разбърква.
4
Чорбаджийска пърженица 4
В пърженицата се правят вдлъбнатини и в тях се слагат яйцата. Изчаква се да се забулят и се поръсва с накълцания магданоз.
5
Чорбаджийска пърженица 5
Ястието се поднася на масата направо с тигана, като на всяка порция се пада по 1 яйце. По желание може да се предложат няколко люти чушлета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: