Чорба с праз и маслини

Постна и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г праз
150 г маслини „Каламата“ (без костилки)
50 г бисерен ориз
30 г сушени домати (в зехтин, от буркан)
600 мл зелев сок
30 мл олио
1 с. л. червен пипер
1 ч .л. сух джоджен


Начин на приготвяне:
1
Чорба с праз и маслини
Празът се почиства и се нарязва наситно.
2
Чорба с праз и маслини 2
Слага се в тенджера, залива се с олиото и 50–100 мл вода и се задушава под капак, докато омекне.
3
Чорба с праз и маслини 3
Поръсват се червеният пипер и джодженът, налива се и зелевият сок.
4
Чорба с праз и маслини 4
След като заври, се сипва оризът. Наливат се и 400 мл вода. Чорбата се готви, докато оризът омекне.
5
Чорба с праз и маслини 5
Добавят се нарязаните на шайби маслини и наситнените домати.
6
Чорба с праз и маслини 6
След 5–10 минути се дърпа от огъня и се сервира.



Съвет:
По желание чорбата накрая може да се сгъсти със запечено в сух тиган брашно.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2023
Много вкусна чорба. Лесна и бърза за приготвяне.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2019
Страхотна супа,идеална студени зимни вечери...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


347 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: