Чорба с кисело зеле и наденица

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. сурова наденица
200 г кисело зеле
2 стръка праз
1 глава лук
1 морков
1 ч. ч. макарони
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
1 дафинов лист


Начин на приготвяне:
1
Чорба с кисело зеле и наденица
Наденицата се нарязва на парченца, които се запържват в тенджера с незалепващо покритие (или в обикновена, като се налива малко олио), докато се зачервят.
2
Чорба с кисело зеле и наденица 2
Празът и лукът се нарязват наситно и се запържват в тенджерата, в която са пържени парчетата наденица. След 30 секунди се изсипва и нарязаният на кубчета морков. Поръсва се с брашно, разбърква се и се оттегля от котлона. Наливат се 2 л гореща вода.
3
Чорба с кисело зеле и наденица 3
Чорбата се връща на котлона и щом кипне, се посолява. Ври 5-10 минути на тих огън, изсипва се наситненото зеле и къкри 30 минути. Към края се добавят дафинов лист, макароните и размитото с 1-2 с. л. вода доматено пюре. Слага се запържената наденица и къкри още 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


260 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: