Чорба с киселец и картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 връзки киселец
2 стъка зелен лук
2 скилидки чесън
4-5 с. л. ориз
5-6 с. л. олио
1 морков
2-3 с. л. сметана
2 стръка копър
1 1/2 ч. л. сол
1 картоф
1 ч. л. сух копър
2-3 щипки сух чесън
червен пипер на вкус
олио


Начин на приготвяне:
1
Чорба с киселец и картофи
Морковът се настъргва и се задушава в нагорещено олио с нарязания наситно лук.
2
Чорба с киселец и картофи 2
Овкусява се със сол, залива се с 1 л гореща вода и се вари 10 минути, след като водата кипне.
3
Чорба с киселец и картофи 3
Чесънът се нарязва наситно и се прибавя в супата заедно с ориза.
4
Чорба с киселец и картофи 4
Киселецът се нарязва на ленти и се слага в чорбата.
5
Чорба с киселец и картофи 5
Картофът се настъргва на едро ренде и се поставя в сито.
6
Чорба с киселец и картофи 6
Поръсва се със сол и се претрива, след което се поставя в подсушена купа.
7
Чорба с киселец и картофи 7
Овкусява се със сухия копър, сухия чесън и червения пипер и се разбърква.
8
Чорба с киселец и картофи 8
Овкусеният картоф се пържи в нагорещено олио от двете страни.
9
Чорба с киселец и картофи 9
Сметаната се разбива с помощта на тел, като постепенно се прибавя бульон.
10
Чорба с киселец и картофи 10
Застройката се излива в тенджерата и чорбата се оттегля от огъня. Поръсва се с наситнен копър и се сервира с картофени хрупки.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2018
Ина, за около 3-4 порции.
4.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2018
За колко порции супа са изброените продукти?
3.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2018
Любима
2.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2014
Супата стана много вкусна.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2014
Аз малко измених рецептата - не сложих ориз, а картофите вместо да пържа ги добавих в супата. Застройката я направих от 1 жълтък + 3 с.л. кисело мляко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: