Чорба с агнешко и лапад

Класическа пролетна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки врат
2 глави лук
100 г глава целина
2 люти чушки
50 г краве масло
1 с. л. брашно
1 картоф
2 жълтъка
200 г кисело мляко
1 връзка лапад
1 домат
1/2 връзка джоджен
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чорба с агнешко и лапад
Месото се сварява заедно с едната глава наситнен лук (като се отпенва), след което се изважда.

2
Чорба с агнешко и лапад 2
Нарязва се на кубчета.
3
Чорба с агнешко и лапад 3
Бульонът се прецежда и се връща в тенджерата.
4
Чорба с агнешко и лапад 4
Другата глава наситнен лук се прибавя към врящия бульон заедно с нарязаните наситно люти чушки и нарязаните на кубчета картоф и целина. Готви се, докато зеленчуците омекнат.
5
Чорба с агнешко и лапад 5
Прибавят се месото и нарязаният наситно лапад и се подправя със сол и черен пипер. Супата се оставя да къкри 10 минути.
6
Чорба с агнешко и лапад 6
Жълтъците се разбиват с киселото мляко и брашното и се добавя малко от горещия бульон.
7
Чорба с агнешко и лапад 7
Застройката се сипва в тенджерата, като бульонът не трябва да кипи.
8
Чорба с агнешко и лапад 8
Добавя се маслото.
9
Чорба с агнешко и лапад 9
Супата се сервира с обеления и нарязан на кубчета домат (само месестата част), и с наситнените магданоз и джоджен.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2014
от любимите ми!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


312 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: