Чорба от манатарки по карловски

Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2005
Чорба от манатарки по карловски
 
Необходими продукти:
2 шепи сушени манатарки
2 моркова
100 г краве масло
4-5 стръка магданоз
2 кубчета бульон от гъби
4 с. л. олио
2 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Чорба от манатарки по карловски
Гъбите се накисват във вода, за да омекнат. Морковите се настъргват на ситно ренде и се задушават с олиото в нагрят тиган.
2
Чорба от манатарки по карловски 2
В тенджера се налива 1 л гореща вода и в нея се слагат гъбите заедно с водата, в която са били накиснати. Към тях се прибавят задушените моркови с мазнината. Тенджерата се слага да ври на тих огън.
3
Чорба от манатарки по карловски 3
Прави се запръжка, като 50 г от маслото се разтопява в нагорещен тиган и към него постепенно се прибавя брашното. Когато придобие златист цвят, се налива малко вода и се добавя към супата.
4
Чорба от манатарки по карловски 4
Двата гъбени бульона се стриват и се слагат в супата, както и накълцаният магданоз. Малко преди супата да се е сварила, се прибавят и останалите 50 г масло.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: