Чорба от леща с резене и печени чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г леща
1 глава лук
2 моркова
1 глава резене
1 стрък целина
2 печени чушки
2 с. л. доматено пюре
4-5 стръка магданоз
6 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
1 с. л. оцет
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чорба от леща с резене и печени чушки
Лукът се нарязва наситно и се запържва в зехтина.
2
Чорба от леща с резене и печени чушки 2
Добавят се нарязаните наедро морков, резене, целина и чушки.
3
Чорба от леща с резене и печени чушки 3

Посолява се, залива се с 1 л гореща вода и се слага лещата.


4
Чорба от леща с резене и печени чушки 4

Подправя се с риган и оцет и се вари, докато омекне лещата.


5
Чорба от леща с резене и печени чушки 5

Доматеното пюре се смесва с магданоза и печените чушки и се пасира. Полученият сос се прибавя в чорбата в края на готвенето, посолява се и по желание се добавя още малко оцет. Вари се още 5 минути и се дръпва от огъня.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2014
Много вкусна лещичка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: