Чорба от кисело зеле с булгур „Куркуда“

Люта, зимна, селска чорба
Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кисело зеле
120 г булгур (с варене)
800 мл зелев сок
1 сушена люта чушка
2 сушени червени чушки
2 стръка праз
30 мл олио


Начин на приготвяне:
1
Чорба от кисело зеле с булгур „Куркуда“
Празът се наситнява и се задушава в олиото и малко от зелевия сок, докато омекне.
2
Чорба от кисело зеле с булгур „Куркуда“ 2
Прибавя се наситненото кисело зеле и се готви около 5 минути.
3
Чорба от кисело зеле с булгур „Куркуда“ 3
След това се наливат зелевият сок и около 750 мл вода.
4
Чорба от кисело зеле с булгур „Куркуда“ 4
Чушките се запичат на сух тиган, стриват се в хаванче и се слагат при зелето.
5
Чорба от кисело зеле с булгур „Куркуда“ 5
Сипва се булгурът, разбърква се и се готви около 30 минути на слаб огън, под капак.
6
Чорба от кисело зеле с булгур „Куркуда“ 6
Супата се поднася гореща.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2015
Много вкусно :) добавих малко пушено месо в началото и замених чушките със сушени домати :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: