Чомлек от заек

Гост: Пламен Иванов, главен готвач в хотел “Империя”
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2002
Чомлек от заек
 
Необходими продукти:
1 заек
4 глави лук
2 глави чесън
1 чаша бяло вино
1/2 кг арпаджик
1/2 ч. ч. олио
10 зърна черен пипер
5-6 зърна бахар
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Чомлек от заек
Арпаджикът се попарва, за да се изчисти по-лесно. Чесънът се измива, но не се бели (за да не се разпадне при варенето). Лукът се нарязава на едри шайби.
2
Чомлек от заек 2
Заекът се нарязва на порционни парчета и се запържва в силно загрято олио.
3
Чомлек от заек 3
При запърженото месо се налива бялото вино. Кипва, прибавя се лукът и се задушава 5-6 минути.
4
Чомлек от заек 4
Пресипва се в глинен гювеч и се подправя с необходимите подправки. Слагат се чесънът и арпаджикът.
5
Чомлек от заек 5
Налива се вода, колкото да покрие продуктите. Гювечът се запечатва с тесто.
6
Чомлек от заек 6
Пече се в умерено загрята фурна при температура 140 градуса около 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: