Чобанска салата

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2008
Чобанска салата
 
Необходими продукти:
50 г пастърма
2 домата
1 краставица
1 глава лук
1 чушка
1/2 ч. л. сол
чери домати за украса
1/4 връзка магданоз
5-6 листа джоджен
сокът от 1 лимон
1 к. ч. зехтин
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Чобанска салата
Лукът се нарязва на шайби и се претрива със сол. Престоява 5 минути и се измива с вода.
2
Чобанска салата 2
Доматите и краставицата се нарязват на кубчета, а чушката – на малки парченца. Смесват се в купа и се прибавя лукът.
3
Чобанска салата 3
Магданозът и джодженът се нарязват наситно и се слагат в купичка.
4
Чобанска салата 4
Поливат се с лимоновия сок и зехтин. Поръсват се със сол и се разбъркват добре.
5
Чобанска салата 5
С готовата заливка се овкусяват зеленчуците.
6
Чобанска салата 6
Салатата се сервира в порционна чиния, като в края на чинията се подрежда нарязаната на тънки филии пастърма.
7
Чобанска салата 7
По желание може да се добавят няколко чери домата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: