Заквасената сметана и крем сиренето за крем І се разбъркват добре. Бисквитите се начупват с ръце на по-едри парчета и се добавят в сместа. Желатинът се разтваря в 50 мл студена вода за около 10 минути и след като набъбне, се разтваря на водна баня при непрекъснато бъркане, като се внимава сместа да не заври, и към нея се добавя разтвореният желатин.
Бисквитите за блата се смилат с машинка. Маслото се разтапя леко и се смесва с бисквитите. Добавят се 3–4 с. л. разбита сметана и се разбърква, докато тестото стане на топка. В чиния за сервиране се поставя в ринг. Бисквитената смес се разстила равномерно в него. Шоколадът се разтопява на водна баня с кравето масло и с него се залива бисквитения блат.
Върху блата се изсипва първият крем. Заглажда се добре и тортата се оставя за 30 минути във фризер, за да стегне. През това време се приготвя вторият крем. Сметаната за крем ІІ се смесва с какао. 5–6 с. л. от сместа се отделят за намазване стените на тортата. Желатинът се разтваря в 50 мл студена вода, оставя се да набъбне и се разтваря на водна баня до втечняването му. После се прибавя в останалата сметаново-какаова смес и се разбърква внимателно с лъжица.
Тортата се изважда от фризера и отгоре се разпределя вече готовият крем ІІ и пак се заглажда добре. Връща се във фризера за още около 1 час.
Изважда се внимателно с остър нож се минава отвътре по стените на ринга, за да се отлепи. Рингът се отстранява. Стените на тортата се намазват с отделената какаова сметана. От бялата сметана се шприцоват няколко розички.
Натуралният шоколад за украсата се разтопява с кравето масло на водна баня и се изсипва във фунийка (или сладкарски пош), направена от хартия за печене на сладкиши. Отрязва се връхчето й и се с шоколада се украсява тортата. След това се поръсва с отделените смлени бисквити, а целите се разрязват внимателно с остър нож и се добавят по желание към украсата. Отгоре се разпределят и половинките ягоди и тортата е готова. Добре е да престои поне 2 часа в хладилник, за да се охлади преди консумация.:)
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...