Чийзкейк със сладко от малини

Източник: Ани Петрова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.01.2016
Чийзкейк със сладко от малини
Чийзкейк със сладко от малини
Чийзкейк със сладко от малини
 
Необходими продукти:
1 пакет обикновени бисквити
1 пакетче краве масло
3 пакетчета сирене „Крема“
1 ч. ч. захар
200 г заквасена сметана
3 яйца
2 с. л. лимонов сок
2 ванилии
1 бурканче сладко от малини


Начин на приготвяне:
1
Натрошаваме бисквитите наситно с помощта на кухненски робот и ги смесваме с размекнатото масло. Разбъркваме добре, до хомогенизиране.
2
Разпределяме сместа в намазнена форма за печене с подвижно дъно, така че да се оформи блат с ръб.

3
Кремът се приготвя, като разбиваме сиренето „Крема“ със захарта и добавяме заквасената сметана, яйцата (едно по едно), лимоновия сок и ванилията.
4
Разбиваме отново, до получаване на гладка смес, която изсипваме върху блата.

5
Печем чийзкейка 90 минути, на водна баня, в предварително загрята на 160 градуса фурна, без да отваряме фурната. Формата за печене се увива предварително в алуминиево фолио, за да не попадне вода в чийзкейка.

6
След като десертът се изпече, открехваме леко вратата на фурната и оставяме чийзкейка във фурната за 1 час, за да се охлади постепенно.
7
След това изваждаме десерта от фурната и го оставяме за още 1 час.

8
Когато чийзкейкът се охлади напълно, го намазваме със сладкото и го оставяме в хладилник за около 1 час.


Съвети:
Много е важно, фурната да не се отваря по време на печенето, за да не се спука чийзкейкът.

Може да гарнирате чийзкейка с разбита сметана или с ванилов сладолед - става уникално.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2020
Моя е със сладко от ягоди,но пак е много вкусно. Чудесен десерт.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: