Чийзкейк с ягоди

Без печене
Източник: Lora Manova-Dzhekova
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 24.04.2017
Чийзкейк с ягоди
Чийзкейк с ягоди
 
Необходими продукти:
за блата:
1 пакет какаови бисквити
50 г краве масло

за крема:
2 пакетчета желатин
8 с. л. бяло вино
150 мл прясно мляко
400 г сирене „Маскарпоне“
сокът и кората от 1/2 лимон
8 с. л. мед
6 с. л. кисело мляко
100 мл компот от ягоди
250 г ягоди


Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се смилат и към тях се прибавя леко разтопеното масло. Разбърква се и се изсипва в тава с подвижни стени. Оформя се като блат и се оставя в хладилник, докато направим крема.
2
Единият желатин се накисва в бялото вино, загрява се леко (без да завира) и се бърка, докато се получи гладка смес. Разбива се с прясното мляко.
3
В друг съд се смесват маскарпонето, лимоновият сок, настърганата лимонова кора, медът и киселото мляко. Прибавя се прясното мляко с желатина и всичко се разбива с миксер. Готовата смес се изсипва върху бисквитения блат и се заглажда.
4
Отгоре се нареждат ягодите, нарязани на резени.
5
Вторият желатин се разтваря в компота и след като започне да се желира, се изсипва върху чийзкейка. Десертът се оставя в хладилник, да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2017
Много вкусна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: