Чийзкейк с тиква и шоколад

С фантастичен есенен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
150 г пълнозърнести крекери
110 г краве масло
50 г печени орехи (със сол)
2 с. л. кафява захар
1 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. канела

за крема:
600 г крем сирене
400 г печена тиква
190 г захар
150 г черен шоколад
10 г бурбонска ванилова захар
4 яйца
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с тиква и шоколад
Крекерите за основата се натрошават добре или се смилат. Смесват се с разтопеното масло, канелата, джинджифила и захарта.
2
Чийзкейк с тиква и шоколад 2
Прибавят се и накълцаните орехи. Сместа се изсипва във форма за торта с диаметър 23 см, застлана с пергаментова хартия, като се притиска добре.
3
Чийзкейк с тиква и шоколад 3
Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се охлажда.
4
Чийзкейк с тиква и шоколад 4
Шоколадът за крема се разтопява. Тиквата се пюрира и се прецежда.
5
Чийзкейк с тиква и шоколад 5
Крем сиренето се разбива със захарта и яйцата за много кратко, овкусява се с ванилова захар.
6
Чийзкейк с тиква и шоколад 6
Около една чаша от крема се смесва с разтопения шоколад и се овкусява с канелата.
7
Чийзкейк с тиква и шоколад 7
Останалият крем се разбърква с тиквеното пюре и джинджифила.
8
Чийзкейк с тиква и шоколад 8
Тиквеният крем се излива върху основата.
9
Чийзкейк с тиква и шоколад 9
Следва шоколадовият крем, след което се заравнява.
10
Чийзкейк с тиква и шоколад 10
Чийзкейкът се пече около 50 минути в загрята на 150 градуса.
11
Чийзкейк с тиква и шоколад 11
Когато е готов, се оставя във фурната, да се охлади напълно.
12
Чийзкейк с тиква и шоколад 12
Изважда се и се прибира в хладилник за 6 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2024
Страхотен десерт - отлична комбинация на вкусове!
10.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2023
Правила съм го много пъти - една от най-добрите ви рецепти! Ст
9.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2021
Вкусно!
8.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2020
Вкарах доста импровизации в основата и крема, използвах маскарпоне и крем сирене, получи се страхотен вкус. А шоколадовия крем направих с домашно приготвен черен шоколад.
7.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2018
Определено е една от най-най-най-любимите ми рецепти за торта! Невероятно вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


332 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: