Чийзкейк с тиква и джинджифил

Изключително подходящ, ако искате да изненадате с различен десерт, но с познат, сезонен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
230 г бисквити
125 г краве масло
1 ч. л. канела
1 ч. л. сух джинджифил

за крема:
350 г крем сирене
250 г сирене „Рикота“
600 г тиква цигулка (300 г тиквено пюре)
3 яйца
300 г захар
2 ч. л. канела
2 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. есенция ванилия
50 г филирани бадеми


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с тиква и джинджифил
Тиквата се нарязва, почиства се и се изпича на 180 градуса с вентилатор за 55 минути, докато омекне. Охлажда се, обелва се и се пасира. Оставя се да изстине.
2
Чийзкейк с тиква и джинджифил 2
Бисквитите се смилат и се смесват с канелата, джинджифила и разтопеното масло. Разбърква се, докато бисквитите се напоят с маслото.
3
Чийзкейк с тиква и джинджифил 3
Сместа се сипва във форма с диаметър 26 см и се притиска добре. Заглажда се и се оставя в хладилник, докато се приготвя кремът.
4
Чийзкейк с тиква и джинджифил 4
В купа се смесват крем сиренето, рикотата, канелата, захарта, джинджифилът и се разбива с миксер. Добавят се тиквеното пюре, ванилията и яйцата, отново се разбива закратко и кремът се изсипва върху основата.
5
Чийзкейк с тиква и джинджифил 5
Фурната се загрява на 160 градуса с вентилатор. Дъното на формата за печене се опакова с алуминиево фолио. Пече се на водна баня около 60 минути. След това чийзкейкът се оставя във фурната с леко отворена врата, докато изстине.
6
Чийзкейк с тиква и джинджифил 6
Украсява се с филирани бадеми и се оставя да се охлади за 1 нощ в хладилника.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2018
Много вкусна
5.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2015
Много добре се получи,с интересен вкус, но доста калоричен десерт.
4.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2014
Надявам се, че ще е много вкусно допълнение към Коледния ни обяд. Ще пиша отзиви щом го опитаме.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Чийзкейка го направих само с крема сирене 500 гр., без \"Рикота\", също така тиквата я сварих а не я изпекох. При мен се пече около 1 час и 20 минути. Стана много вкусен.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2014
Уникален!Цветен!Ароматен!Лек и впечатляващ:))))Винаги се получава и обирам овации:)))Жалко,че немога да го приготвям всеки сезон,поради сезонността на тиквата:((((
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: