Чийзкейк с шоколад и кафе

Източник: Hrisi
ТИТЛА: Чирак
Дата: 10.03.2015
Чийзкейк с шоколад и кафе
 
Необходими продукти:
150 г ронливи бисквити
50 г краве масло (или маргарин)

за крема:
400 г извара
2 ч. ч. сметана
100 г шоколад
100 мл еспресо (силно кафе)
125 г захар
4 ч. л. желатин
4 с. л. вода
1 пакетче ванилена захар


Начин на приготвяне:
1
Натрошете бисквитите на фини трохи и ги смесете с разтопеното масло. Разстелете сместа на равномерен пласт в тортена форма и оставете в хладилника.
2
Накиснете желатина във водата и след като набъбне, го разтопете на водна баня.
3
Разбийте добре изварата със захарта и ванилията. Добавете сметаната (разбита предварително на гъста пяна) и половината от настъргания шоколад. Накрая прибавете и желатина, разреден с кафето.
4
Изсипете крема върху бисквитената подложка и оставете сладкиша да престои в хладилника няколко часа, а най-добре – цяла нощ.
5
Преди поднасянето освободете чийзкейка от страничната стена на формата и го поръсете с останалия настърган шоколад.

Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2015
Наистна страхотен сладкиш :) И аз съветвам тези, които го правят да изчакат една нощ :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: