Чийзкейк с лайм и Philadelphia

Сладък и свеж
Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2021
Чийзкейк с лайм и Philadelphia
 
Необходими продукти:
за основата:
2 ч.ч. натрошени бисквити
¼ ч.ч. кафява захар
½ ч.л. канела
1 щипка сол
8 с.л. масло

за крема:
450 г крем сирене Philadelphia Light
¾ ч.ч. захар
1 ч.ч. сметана
3 яйца
2 с.л. брашно
3 с.л. сок от лайм
кората на 2 лайма
½ ч.л. екстракт от ванилия
бита сметана за поднасяне

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с лайм и Philadelphia
В голяма купа се смесват натрошените бисквити, кафявата захар, канелата и солта.
Добавя се маслото и се разбърква добре.

2
Чийзкейк с лайм и Philadelphia 2
Форма за печене с подвижно дъно и диаметър 23 см, се покрива добре с 2 слоя алуминиево фолио.
Готовата смес се притиска към дъното на формата за печене, както и по страните на височина около 3 сантиметра.

3
Чийзкейк с лайм и Philadelphia 3
Крем сиренето се разбива с миксер, докато стане гладко. Добавя се захарта и сметаната, като междувременно се разбиват, за да се получи хомогенна смес.
Яйцата се разбиват едно по едно и се разбърква отново.
В купата се добавят брашното, сока от лайм, кората от лайм и ванилията и отново се разбърква добре.
4
Чийзкейк с лайм и Philadelphia 4
Готовата смес се изсипва върху основата и се разнася равномерно. Формата за печене се слага в по-голяма тава.
5
Чийзкейк с лайм и Philadelphia 5
Тавата се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което внимателно се изсипва вряла вода, докато покрие външната част на формата на около една трета.
Пече се около 50 минути или докато центърът на чийзкейка е почти готов.


6
Чийзкейк с лайм и Philadelphia 6
Фурната се изключва и чийзкейка се оставя в нея за около 1 час. След като се извади от фурната, се изчаква да изстине напълно, след което се слага за поне няколко часа в хладилника.

7
Чийзкейк с лайм и Philadelphia 7
Готовият чийзкейк се украсява с битата сметана, която се поставя с помощта на пош. Може да се поднесе и с резенчета лайм.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: