Чийзкейк с круши

Ради Стамболов приготвя десерт с бисквитено-меден блат и вкусен крем с круши и портокалов сок
Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г бисквити (какaови и обикновени)
250 г мед
6–7 круши (500–600 г)
300 мл сладкарска сметана
50 мл ром
сокът от 2 портокала (120–150 мл)
250 г сирене "Крема"
60 г захар
2 яйца
1 пакетче желатин
пудра захар за декорация


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с круши
Бисквитите се натрошават в купа, добавя се медът и се разбърква. Разстила се в тава с диаметър 22 см, като се притиска добре.
2
Чийзкейк с круши 2
Желатинът се накисва в рома и в малко от портокаловия сок и се разтваря на водна баня или в микровълнова фурна.
3
Чийзкейк с круши 3
Сиренето се разбива със захарта, налива се портокаловият сок и се прибавят яйцата.
4
Чийзкейк с круши 4
Сметаната се разбива с 2 ч. л. захар, малка част се отделя настрана, останалата се прибавя към сместа със сиренето. В отделената сметана се налива разтвореният желатин, разбърква се и се добавя към останалия крем. 1/2 от сместа се разпределя върху бисквитения блат.
5
Чийзкейк с круши 5
Крушите се обелват и се разрязват на четири. Половината се подреждат върху крема в тавата, заливат се с останалия крем и отгоре се поставят нарязани на кубчета круши. Кейкът се слага в хладилник за 15 минути, след което се поръсва с пудра захар и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: