Чийзкейк с карамелизирани ябълки

Американска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 28.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г зелени ябълки
150 г захар
1 1/2 с. л. масло за карамелизиране
1 пакетче ванилия
200-220 г какаови бисквити
120-130 г масло (маргарин)
50 г орехови ядки
1 с. л. захар
500 г крема сирене
50 г захар
100-150 мл сметана
3 яйца
2 с. л. ванилово нишесте (натурално)
кората на 1 лимон
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с карамелизирани ябълки
Ябълките се почистват и се нарязват на осминки. Поставят се в йенска тенджера и се поръсват със захарта.
2
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 2
Ароматизират се с ванилията, добавя се маслото и се пекат 7 минути в микровълнова фурна на най-силна степен (600W).
3
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 3
Запечените ябълки се изваждат в капака на съда и сокът се връща във фурната за още 8 минути.
4
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 4
След като сокът се карамелизира, ябълките се връщат и хубаво се овалват.
5
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 5
Бисквитите, орехите и захарта се смилат в кухненски робот, като към тях се добавя и разтопеното масло.
6
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 6
Сместа се разпределя в подходящ съд и се оформя блат, който се оставя да стегне в хладилник.
7
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 7
Яйцата се разбиват за 1 минута и при тях се сипват предварително размесените нишесте и захар.
8
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 8
Сместа се разбива още 1 минута, добавят се крема сиренето, сметаната, настърганата лимонова кора и лимоновият сок и разбиването продължава още 2 минути.
9
Чийзкейк с карамелизирани ябълки 9
Охладеният блат се покрива с карамелизираните ябълки и върху тях равномерно се нанася кремът. Чийзкейкът се пече около 60 минути на слаба фурна (до 160 градуса). Сервира се охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: