Чийзкейк с извара

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 02.11.2015
Чийзкейк с извара
 
Необходими продукти:
1 пакетче чаени бисквити
125 г краве масло (меко)
1 голяма кофичка сметана (на стайна температура)
извара
1 пакетче желатин
6 с. л. пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се смилат в чопър, смесват се с размекнатото масло и се разстилат на дъното на съда, в който ще се приготвя чийзкейка.
2
Сметаната се разбърква в купичка с 3 с. л. пудра захар.
3
В друга купичка се слага изварата и се разбърква с 3 с. л. пудра захар, до хомогенизиране. Количеството на изварата е колкото 1 1/2 пакетче крема сирене.
4
Сметаната и изварата се смесват и се разбъркват, докато се получи гладка смес.
5
Бавно и с непрекъснато разбъркване се налива желатинът, разтворен в 1/2 ч. ч. гореща вода.
6
Сместа се излива върху бисквитената основа и се слага в хладилник за 1 час, за да се желира.



Съвети:
Може да го намажете чийзкейка с любимото ви сладко или просто да добавите пресни плодове.

Ако сметаната и изварата са студени, желатинът става на бучки, затова трябва да са на стайна температура.


Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2018
Изпозвах ринг 20 см. и оформих десерта направо в чинията. Желирах
3.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2016
Малко не ми се получи, но децата нямаха търпение.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2015
300 гр. извара и 1 кофичка заквасена сметана - 290 мл.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2015
Изварата колко трябва да бъде ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: