Чийзкейк „Мохито“

американска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Чийзкейк „Мохито“
 
Необходими продукти:
250 г сирене
50 мл тъмен ром
2 зелени лимона
1 пакет бисквити с какао (100 г)
10-12 листенца мента
5 с. л. кафява захар
1 пакетче желатин
2-3 с. л. захар
1 с. л. нарязани листенца мента за топинга
1 ч. л. зелена сладкарска боя
150 мл вода


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк „Мохито“
Кората на лимоните се настъргва и се загрява в касерола с рома и кафявата захар.
2
Чийзкейк „Мохито“ 2
Листата мента се пасират заедно със зелените лимони и полученото пюре се изсипва в касеролата с кората, рома и захарта.
3
Чийзкейк „Мохито“ 3
Сиренето "Маскарпоне" се разбива с дървена лъжица в дълбока купа. Сипва се сместа от касеролата и се разбърква.
4
Чийзкейк „Мохито“ 4
Бисквитите се натрошават в блендер.
5
Чийзкейк „Мохито“ 5
Желатинът се разтваря в купичка с вода и се разтопява на водна баня.
6
Чийзкейк „Мохито“ 6
Ментовите листа за топинга се слагат в касерола с кипнала вода и се разбъркват със захарта.
7
Чийзкейк „Мохито“ 7
Добавя се разтопеният желатин и топингът се оцветява със зелена сладкарска боя.
8
Чийзкейк „Мохито“ 8
Бисквитите се разбъркват в купа с 1 с. л. от сместа със сиренето.
9
Чийзкейк „Мохито“ 9
Получената основа се разпределя на дъното на десертни чаши. Притиска се с пръсти и се покрива с крем.
10
Чийзкейк „Мохито“ 10
Отгоре се капват няколко капки от зеления топинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: