Чийзкейк браунис

Американска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г обикновени бисквити
90 г масло
250 г крем сирене
1/3 ч. ч. захар
1 яйце
1/2 капсула есенция ванилия (1 пакетче на прах)
90 г шоколад
60 г масло
2 яйца
2 жълтъка
2/3 ч. ч. захар
кората на 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк браунис
Захарта за крема се сипва в купа, добавя се сиренето и се разбива с миксер на ниски обороти около 3-4 минути.
2
Чийзкейк браунис 2
След това се чупи яйцето, сместа се разбива още малко и се ароматизира с есенция ванилия.
3
Чийзкейк браунис 3
Шоколадът се загрява и когато се разтопи, се добавя маслото. Разбърква се, докато се получи еднородна смес. В отделен съд се разбиват 2 яйца, 2 жълтъка и 2/3 ч. ч. захар.
4
Чийзкейк браунис 4
Шоколадовата смес се сипва в яйцата, разбърква се и се ароматизира с настърганата лимонова кора.
5
Чийзкейк браунис 5
Бисквитите за блата се смилат, като към тях постепенно се налива разтопеното масло. Трябва да се смесят добре.
6
Чийзкейк браунис 6
Сместа се сипва в тава с диаметър 23 см и се разпределя равномерно, като се притиска добре. Около стените на тавата трябва да се оформи ръб.
7
Чийзкейк браунис 7
Върху блата се сипва по-голяма част от шоколадовата смес.
8
Чийзкейк браунис 8
Отгоре се нанася кремът от сирене, заглажда се с шпатула и се налива останалата шоколадова смес.
9
Чийзкейк браунис 9
С въртеливи движения с ножче се правят разрези върху повърхността на крема.
10
Чийзкейк браунис 10
Десертът се пече 40 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна. Сервира се охладен, нарязан на малки квадратни парченца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: