Чийзкейк баклава

Нямате идея колко вкусна е тази смела комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
250 г обикновени бисквити с масло
100 г краве масло

за чийзкейка:
800 г крем сирене
150 г захар
1 с. л. сок от лимон
1 ванилия
4 яйца

за баклавата:
100 г орехи
50 г захар
100 г краве масло
1/2 ч. л. канела
10 точени кори

за сиропа:
100 г захар
100 мл вода


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк баклава
Бисквитите се натрошават и се смесват с маслото за основата.
2
Чийзкейк баклава 2
Разпределя се по дъното на форма за печене с махащо се дъно. Пече се за 10 минути в загрята на 180 градуса фурна и се охлажда.
3
Чийзкейк баклава 3
С мискер закратко се разбиват сиренето и захарта. Ароматизира се с лимоновия сок и ванилията и едно по едно се добавят яйцата.
4
Чийзкейк баклава 4
Сместа се изсипва върху основата и се заравнява.
5
Чийзкейк баклава 5
Орехите се натрошават и се смесват с 50 г разтопено масло, захарта и канелата. Сместа се поръсва върху крема.
6
Чийзкейк баклава 6
Корите се изрязват с формата и големината на формата за печене.
7
Чийзкейк баклава 7
Слагат се една върху друга, като всяка се намазва с останалото разтопено масло. Поставят се върху чийзкейка. Десертът се пече за 1 час в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
8
Чийзкейк баклава 8
От захарта се сипва във водата и сместа се кипва. Сиропът се оставя да се охлади.
9
Чийзкейк баклава 9
Все още горещият десерт се полива със сиропа. Оставя се да се охлади 1 нощ преди да се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2024
Здравейте, Диана, формата е с махащо се дъно и диаметър 26 см. Поздрави от нас!
11.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2024
Колко е диаметърът на формата? Благодаря!
10.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2023
Здравейте, Пипита! Маскарпонето е чудесен заместител на крем сиренето, така че – би трябвало да се получи. Поздрави от нас и ще се радваме да споделите резултата.
9.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2023
Възможно ли е крема сиренето да се замени с маскарпоне?
8.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2015
Страшно много ми хареса този десерт
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: