Чий кюфте

"София Принцес" хотел
Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2003
Чий кюфте
 
Необходими продукти:
100 г телешко чисто месо
100 г ситен черен булгур
1 глава чесън
1/4 глава кромид лук
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сух джоджен
1 ч. л. пюре лют пипер (чили сос)
1/4 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
лют пипер на вкус
зелена салата и лимони за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Чий кюфте
Месото се мели 3 пъти и към него се добавят булгурът, пиперковото пюре, зехтинът, солта, ситно нарязаните чесън и лук и останалите подправки. Налива се по малко вода и каймата се меси поне 40 минути. За да се съкрати тази процедура, сместа отново се смила в месомелачката.
2
Чий кюфте 2
При сервиране в чиния се поставят листата от зелената салата и върху всяко се поставя малко кюфте. Украсява се с четвъртинки лимон.
3
Чий кюфте 3
Преди да се консумира, кюфтето се поръсва с лимонов сок. Към завитото в маруля кюфте се предлага турска анасонова ракия или мастика.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: