Чили кон карне

Месо с лютив доматен сос – апетитно приключение по мексикански
Източник: Бон Апети
Дата: 02.05.2011
Чили кон карне
 
Необходими продукти:
500 г кайма (60% телешко и 40% свинско)
1 с. л. олио
1 глава лук (голяма)
4–5 скилидки чесън
3–4 люти чушки (печени)
400 г домати от консерва
200 мл доматен сос
400 г бял боб от консерва
400 г червен боб от консерва
2 дафинови листа
1 ч. л. кимион
сол на вкус
заквасена сметана за гарниране

за салцата „Pico de Gallo“:
1 домат
1 зелена чушка
1/2 глава лук
1 люта чушка
зехтин, сол, чесън на прах и пресен кориандър на в


Начин на приготвяне:
1
Чили кон карне

В дълбок тиган се сгорещява олиото. В него се задушават за 15 минути каймата и нарязаните наситно лук и чесън заедно със 100 мл вода. Бърка се често, докато водата се изпари.


2
Чили кон карне 2

Добавят се доматите от консерва, доматеният сос, лютите чушки и подправките и се бърка до сгъстяване на соса.


3
Чили кон карне 3

Прибавят се двата вида боб и ястието се оставя да къкри на тих огън около 1  час.


4
Чили кон карне 4

Салцата се приготвя, като доматът, зелената чушка, лютата чушка и лукът се режат наситно.


5
Чили кон карне 5

Смесват се, към тях се прибавят зехтин, сол, чесън на прах и наситнен пресен кориандър и всичко се разбърква добре.


6
Чили кон карне 6

Ястието се сервира, гарнирано с лъжица заквасена сметана и лъжица салца „Pico de Gallo“.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2022
Аз добавям и една малка консерва царевица. Вкъщи го хапваме като в малко парче лаваш, свито на джобче, слагаме лъжица от чилито със сметана и салца.
3.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2019
С месо от буркан става и супер бързо :)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2016
Много вкусно се получи
1.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2014
Много добра рецепта. Често го правя.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: