Чили кон карне

Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2003
Чили кон карне
 
Необходими продукти:
500 г телешко месо
1 голяма глава кромид лук
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
1 консерва бял боб (200-300 г)
1 консерва червен боб (200-300 г)
2-3 печени червени чушки
1 люта червена чушка
200 г стерилизирани домати
200 г царевица
5 с. л. олио
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Чили кон карне
Лукът, чесънът и зелената чушка се нарязват наситно и се запържват в олиото за 1-2 минути. След това се добавя каймата и се пържи, докато покафенее.
2
Чили кон карне 2
Прибавят се подправките, двата вида боб, стерилизираните домати, лютата чушка, нарязаните печени чушки.
3
Чили кон карне 3
Накрая се сипва царевицата, наливат се 200 мл гореща вода и се похлупва. Ястието се задушава 5-6 минути, след което е готово за сервиране.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2018
Винаги ми се е искало да пробвам това ястие.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2015
Едно любимо и лесно за приготвяне ястие! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: