„Чили кон карне“ с кълцано телешко

Засищащо и много вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешка плешка
2 консерви червен боб (по 400 г)
1 консерва домати на кубчета (400 г)
1 глава лук
1 печена червена чушка
3 скилидки чесън
сокът от 1 лайм
4 с. л. олио
сол на вкус

за подправката:
1 с. л. кимион на зърна
2 ч. л. кориандър на зърна
2 ч. л. пушен лют червен пипер
1 ч. л. риган

за гарниране:
1 авокадо
1 малка глава червен лук
1/4 връзка пресен кориандър

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
„Чили кон карне“ с кълцано телешко
Кимионът и кориандърът се запичат на сух тиган и се стриват в хаванче.
2
„Чили кон карне“ с кълцано телешко 2
Смесват се с ригана и лютия червен пипер.
3
„Чили кон карне“ с кълцано телешко 3
Месото се нарязва на кубчета и се овкусява с част от микса от подправки.
4
„Чили кон карне“ с кълцано телешко 4
Запържва се на два пъти в 2 с. л. олио и се изважда.
5
„Чили кон карне“ с кълцано телешко 5
В същия съд се загрява останалото олио и в него се запържва нарязаният лук.
6
„Чили кон карне“ с кълцано телешко 6
Щом лукът омекне, се добавят нарязаната на кубчета чушка и наситненият чесън.
7
„Чили кон карне“ с кълцано телешко 7
Прибавя се останалата част от микса от подправки и месото се връща обратно в съда.
8
„Чили кон карне“ с кълцано телешко 8
Наливат се около 500 мл вода, доматите и сокът от лайм. Кипва се, похлупва се и се готви един час и половина. След това се отхлупва и се готви още 30 минути.
9
„Чили кон карне“ с кълцано телешко 9
Добавя се предварително отцеденият боб, посолява се и се готви още 20–30 минути.
10
„Чили кон карне“ с кълцано телешко 10
Сервира се с наситнен червен лук, нарязано на кубчета авокадо и накълцан кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2015
Много вкусно се получи!
3.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2015
Много вкусна рецепта, малко бавно се приготвя, но опредено си заслужава!
2.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Мексикански вкус
1.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2015
Стахотна рецепта! Единственото което не сложих е кориандър, защото нямах в къщи и добавих малко червен пипер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: