Чесново сладко

Ще превърне всяко парче месо в нещо интригуващо и различно
Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави чесън
100 г захар „Мусковадо“
30 мл зехтин
30 г краве масло
100 мл тъмен балсамов оцет
1/2 връзка мащерка
2 с. л. зелен пипер


Начин на приготвяне:
1
Чесново сладко
Чесънът се обелва. В касерола се загряват зехтинът и маслото, пускат се скилидките чесън и се пържат на много слаб огън, докато омекнат и започнат да се карамелизират.
2
Чесново сладко  2
Зеленият пипер се стрива на едро в хаванче и се изсипва при чесъна.
3
Чесново сладко  3
След 3–4 минути се налива балсамовият оцет.
4
Чесново сладко  4
Добавят се захарта и мащерката.
5
Чесново сладко  5
Готви се още около 10 минути и се охлажда.


Съвет:
Съхранява се в бурканче в хладилник, издържа поне 2–3 седмици.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2018
Наистина е нещо различно. И тъй като реших, не се получава, го пасирах грубо и претрих през цедка. Получи се сладко с вид на мармалад. А вкусът е откритие. Заслужава си да опитате.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


310 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: